Az L-glicin egyike azon aminosavaknak, amelyeket feltételesen esszenciális aminosavaknak nevezünk. Ez azt jelenti, hogy a szervezet önmagában is képes megalkotni azt a minimális mennyiséget, amelyre feltétlenül szüksége van a mindennapos működéshez, azonban bizonyos intenzitású vagy stressz-szintű élethelyzetek esetén a glicin-szükséglet magasabb az általánosnál, ilyenkor pedig fontos, hogy tápanyag útján is pótoljuk ezt az értékes aminosavat.
Ezen túlmutatóan a Glicinről elmondható, hogy a kollagénfehérjében leggyakrabban előforduló aminosav, így a szervezet természetes kollagéntermeléséhez is szükséges. További jótékony hatásai is ismertek, de a modern reformkonyha is előszeretettel használja, hiszen édessége körülbelül megegyezik az egyszerű konyhai cukor édességével, viszont aminosav révén szénhidráttartalma gyakorlatilag nincs, így természetes édesítőszerként is használható. Más édesítőszerekkel ellentétben a Glicinnek nincs maximális fogyasztási mennyisége, nem okoz emésztési kellemetlenségeket, és más ismert (vélt vagy valós) negatív hatása sincs a szervezetre.
Kinek ajánljuk?
Neked, ha
- szénhidrátmentes édesítőszert keresel,
- a mindennapos étrendeddel úgy gondolod, nem viszel be elegendő glicint,
- vegán vagy, és szeretnéd támogatni a természetes kollagénképzésed,
vagy egyszerűen szeretnéd megtapasztalni a Glicin minden jótékony hatását!
Próbáld ki te is!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.